Joost Van Kerkhoven | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Node
  • Joost Van Kerkhoven

Joost Van Kerkhoven

Joost Van kerkhoven is actief als componist, improvisator en pianist. Hij studeerde piano, muziektheorie en cultuurwetenschap, onder andere aan het Conservatorium Antwerpen, de Hochschule für Musik Hannover en de KULeuven. Hij kreeg les van onder andere Levente Kende, Jozef De Beenhouwer, Wim Henderickx en Karlheinz Kämmerling. Ook kreeg hij waardevol advies van Charles Rosen, Herbert Seidel en Peter Swinnen. 

Sinds enkele jaren concentreert hij zich meer en meer op elektronische compositie en schriftuur en volgt les bij Annette Vande Gorne. Daarnaast doet hij ook research naar improvisatie, algoritmisch denken in muziek en semiotiek. Inspiratie haalt hij voornamelijk uit de Franse tradities (akoesmatische compositie, spectralisme) maar ook uit jazz en etnische muziek. 

Hij is laureaat van verschillende wedstrijden en doceert onder andere Klavierpraktijk en Literatuurstudie van de 20e eeuw aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daarnaast is hij leraar compositie en piano aan de academies van Vilvoorde en Herentals. 

Verbonden aan het KCA als: docent klavierpraktijk, literatuurstudie van de 20ste eeuw.