KCA Uitwisseling Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Home
 • Node
 • KCA Uitwisseling Dans

KCA Uitwisseling Dans

De internationale scène is dagelijks ingebed in je dansopleiding op de Kunstcampus deSingel. Voorstellingen van internationale grootmeesters sluiten naadloos aan op je lesdag. De brug met het werkveld is nooit ver weg: samenwerkingsprojecten met professionele organisaties maken je vertrouwd met het professionele dansleven op internationaal niveau. "Internationalisation at home" wordt hier dagdagelijks in de praktijk gezet.

Wij stimuleren en ondersteunen onze studenten ook om te appliqueren voor internationale uitwisselingsbeurzen zoals Erasmus+. De medewerker internationalisering helpt uitgaande studenten met het voorbereiden en opvolgen van hun aanvraag. 

Uiteraard zijn ook inkomende uitwisselingsstudenten van harte welkom aan het KCA. Wij bieden inkomende studenten dezelfde ondersteuning en kwalitatief onderwijs als onze reguliere studenten.

Hieronder volgt de werkwijze om je kandidaat te stellen voor een Erasmus uitwisseling. Indien er iets niet duidelijk is contacteer dan gerust onze internationale coördinator via international.kca@ap.be

Applicatie procedure inkomende Erasmus+

Contacteer je internationale coördinator van je thuisinstelling.

Verzamel de volgende documentatie:

 • Curriculum Vitae (CV)
 • Aanbevelingsbrief van je huidige hoofdvakdocent
 • Motivatiebrief
 • Transcript of Records (officieel overzichtsdocument van je behaalde credits met scores van je thuisinstelling)
 • Mediabestanden: actieve weblink(s) naar een onlineplatform (YouTube, Vimeo, enz.) waar de mediabestanden kunnen worden afgespeeld. Videomateriaal bevat: 
  1.    Een film van één minuut die je vaardigheden en ervaring in hedendaagse dans demonstreert.
  2.    Een film van één minuut die je vaardigheden en ervaring in improvisatie demonstreert.
  3.    Een film van één minuut die je vaardigheden en ervaring in klassiek ballet demonstreert. 
  4.    Een door jezelf gechoreografeerde en uitgevoerde solo van één minuut 
  5.    Een film van één minuut met een gesproken inleiding waarin je je motivatie om aan het Koninklijk Conservatorium te studeren deelt. 

De officiële deadline om te appliqueren zowel voor een heel academiejaar als voor het eerste of tweede semester valt op 1 mei. De resultaten worden rond 1 juli bekend gemaakt.

 • Applicaties worden ingediend via Mobility Online vanaf 5 maart. Indien je hier problemen bij ondervindt contacteer ons dan via international.kca@ap.be.
 • De ERASMUS CODE van het KCA  is B ANTWERP 62
 • Je dient ook een voorstel te doen voor je programma of de vakken die je wenst te volgen. Je kan het standaard programma en de namen van de vakken vinden onder de tab "Programma". 
 • Je zal gevraagd worden om de bovenstaande documenten te uploaden. Zonder deze documenten is je applicatie niet volledig

Mocht het niet lukken om te appliqueren stuur ons dan een mail aan international.kca@ap.be.

Je verblijf aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Registratie
Na aankomst melden studenten zich aan het secretariaat voor registratie. Studenten die langer dan drie maanden blijven dienen zich ook te registreren als inwoners van Antwerpen. Het studentensecretariaat zal hen hierbij begeleiden. Om de registratie op te starten dienen de studenten het volgende mee te nemen:

 • Indien Erasmus student een bewijs van je thuisinstelling dat je Erasmus student bent.
 • Geldende reisdocumenten: 
  Studenten van EU lidstaten: een geldige identiteitskaart
  Studenten van buiten de EU zone: paspoort en verblijfsvergunning of visa (Visum 'type D' of een studenten visum: deze dien je aan te vragen via de Belgische ambassade of belgisch consulaat in je thuisland. Doe dit geruime tijd op voorhand voor je vertrek want dit kan enkele maanden duren.)
 • Bewijs van gezondheidsverzekering

Na registratie zal je een studentenkaart van AP Hogeschool ontvangen. Met deze kaart kan je printen, boeken ontlenen in de bib, ...

Kosten
Erasmus studenten moeten geen bijkomend inschrijvingsgeld betalen. voor buitenlandse studenten gelden de reguliere inschrijvingskosten.

Verblijf, op kot
Uitwisselings en buitenlandse studenten moeten hun eigen kot of woning zoeken. Gecontroleerde koten kan je vinden via:
www.studentkotweb.be

Studenten jobs
Studenten jobskan je vinden via:
www.studentjobweb.be