Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating bachelor Compositie
Muziek

STAP 2. Neem deel aan de toelatingsproef

Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden moet je als tweede stap slagen voor de artistieke toelatingsproef.

 • Planning artistieke toelatingsproef Compositie

  2.1 Data artistieke toelatingsproeven Compositie

  Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van alle belangrijke deadlines en informatie met betrekking tot de toelatingsproef? Schrijf je dan in voor onze Infomail Muziek.

   

  Sessies Toelatingsproeven Datum Uur
  Sessie 1 Deadline registratie 15.04.2024 12:00
    Compositie 30.04.2024 17:00
    Algemene muziekleer en gehoorvorming  24.04.2024 13.00
         
  Sessie 2 Deadline registratie 15.08.2024  
    Deadline indienen portfolio 19.08.2024  
  Sessie 2 Compositie 27.08.2024 10:00
         
    Algemene muziekleer en gehoorvorming  03.09.2024 11:00
 • Administratieve kost & verloop toelatingsproef

  2.2 Betaal een administratieve kost

  Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 30 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

  Om je inschrijving voor de toelatingsproef te vervolledigen moet je ook een vragenlijst invullen en een motivatievideo doorsturen. Je krijgt de link naar de vragenlijst wanneer je je online registratie hebt vervolledigd. Je kan in deze vragenlijst eveneens je motivatievideo uploaden.

   

  2.3 Bereid je voor op de toelatingsproef

  Aan alle studenten uit de Economische Europese Gemeenschap (EEC) vragen we live deelname aan de toelatingsproef. Buitenlandse kandidaat-studenten die niet in Europa wonen kunnen de (oriënterende) artistieke toelatingsproeven voor instrument-zang en compositie uitzonderlijk via een video-opname doen. Alle kandidaten moeten een online motivatievideo maken. Kandidaten die online deelnemen, maken tevens een opname van hun praktische proef. Kandidaten voor Compositie maken naast een motivatievideo ook een portfolio (één pdf-document).

   

  2.4 Live & online

  Live toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Kandidaten worden verwacht beschikbaar te zijn op de dag(en) van de toelatingsproef en zich aan te melden op het aangekondigde uur.

  Voor online toelatingsproeven zal de jury gebruik maken van de motivativideo en het portfolio. Op de dag van de toelatingsproef vindt een online motivatiegesprek plaats met de kandidaat en de jury.

   

  2.5 Resultaat

  De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden ten laatste een week na het afsluiten van de auditieperiode, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

  Een kandidaat-student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

   

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef