Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating bachelor Kleinkunst
Drama

STAP 2. Artistieke toelatingsproef

Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden (STAP 1) dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

Data artistieke toelatingsproeven Kleinkunst

Word je graag op de hoogte gehouden van de start van de registratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief 'Artistieke toelatingsproef en infomomenten Drama'.

TOELATINGSPROEF DATUM
sessie 1

donderdag 27 juni 2019

sessie 2

woensdag 21 augustus 2019

werkweek

maandag 26 augustus 2019 - donderdag 29 augustus 2019

Wil je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef Drama? Volg dan deze procedure

1. Registreer je voor de toelatingsproef
Je kan per afstudeerrichting per jaar maar voor één sessie registreren. Je kan wel deelnemen aan de proeven voor de verschillende afstudeerrichtingen (Woordkunst – Kleinkunst – Acteren). De registraties voor de toelatingsproeven sluiten af 3 weken voor elke sessie. Indien de proef volzet is en je geen datum meer kan kiezen, kom je op de wachtlijst terecht. Je wordt gecontacteerd wanneer er een beschikbare plaats vrijkomt. 

Klik op het blauwe vierkant om je te registreren.

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie, betaal je online en binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Vragenlijst
Vul de volledige vragenlijst in ten laatste 10 dagen voor de toelatingsproef. Vermeld zeker of je reeds een andere opleiding volgde en/ of vrijstellingen wil aanvragen.

4. Bereid je voor op de toelatingsproef
Na registratie krijg je toegang tot een webpagina met de opgelegde teksten.

5. De dag van de toelatingsproef
Alle toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Eerste proef, sessie 1 of sessie 2
Aanmelden tussen 8u30 en 9u aan het Onthaal van het Conservatorium (het Onthaal bevindt zich bovenaan de trap aan de hoofdingang).
Start: 9u15

  • fysieke test i.v.m. de lichamelijke geschiktheid (sportkledij  meebrengen, bijv. short en T-shirt)
  • een beoordeling van de vocale en muzikale geschiktheid
  • een eigen creatie van max. circa 5 minuten (afhankelijk van het aantal kandidaten moeten we je anders onderbreken wegens tijdgebrek), de  teksten moeten uit het hoofd worden gespeeld en/of gezongen. Met de eigen creatie moet de kandidaat tonen wat zijn/haar visie is op kleinkunst. De kandidaat kan kiezen uit diverse onderwerpen of genres (zoals een tekst, lied, dans, act, stand-up, muzikale performance, enz.), maar het moet zelf geschreven/ gecreëerd zijn. Een piano met zangmicro is aanwezig, alsook afspeelapparatuur.
  • gesprek waaruit de algemene vorming en belangstellingssfeer moeten blijken
  • een opgelegde tekst
  • het zingen van een opgelegd lied. Een pianist zal je die dag begeleiden en zoekt samen met jou naar de voor jou meest geschikte toonaard.

Op het einde van elke sessie wordt bekend gemaakt wie geselecteerd is om deel te nemen aan de werkweek.

Tweede proef, werkweek
Tijdens de werkweek wordt de student getest op zijn vaardigheden en zijn verdere evolutie. Op het einde van de week wordt de definitieve selectie bekend gemaakt.

5. Bevestiging v/d resultaten van de toelatingsproef
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef