Andrew Wise | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Andrew Wise

Andrew Wise

De van oorsprong Britse pianist, dirigent en componist Andrew Wise studeerde muziekwetenschap in Cambridge. Hij volgde een post-graduaat piano en orkestdirectie bij Hamish Milne en Maurice Miles aan de Royal Academy of Music in Londen.

In 1983 werd hij repetitor van De Nederlandse Opera, Amsterdam. Hij werd door Gerard Mortier uitgenodigd om repetitor te worden in de Muntschouwburg in 1989, en een jaar later werd hij koordirigent van de Nationale Reisopera in Nederland. Van 1994 tot 1997 was hij koorleider bij de Vlaamse Opera en van 1998 tot 2003 bij de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen.

Wise was eerste dirigent van de Hoofdstad Operette in Amsterdam, en als pianist stichtend lid van het Argandi Pianotrio. Hij was gastdirigent van het Alden Biesen Zomeropera festival en is vaste gastdirigent van de Haarlemse Opera. Van 2005 tot 2008 was hij dirigent van het Middelburgs Kamerkoor en van 2008 tot 2011 van Cantabile-Gent. Van 2011 tot 2016 was hij artistiek directeur en chef-dirigent van de Nederlandse Händelvereniging.

Op dit moment is Andrew Wise docent in de vocale afdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en pianist van de celloklas van Justus Grimm aldaar. Samen met sopraan Penelope Turner geeft hij crossover concerten rond Kurt Veill, onder de naam van Kurt and the Sophisticated Lady.

OpleidingsonderdelenCoaching repertoire zangTaalcoaching - Engels, Pianobegeleiding

Foto ©Koos Borg