Ann Geerinck | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Ann Geerinck

Ann Geerinck

Ann Geerinck is grafisch ontwerper, illustrator en docent. Ze woont en werkt in Antwerpen. Na haar afstuderen als grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (1986), bevestigt ze haar voorliefde voor illustratie via een verdere studie aan het HISK. Tijdens deze postdoctorale opleiding volgt ze een specialisatiejaar in boekillustratie aan de Academie voor Schone Kunsten in Bratislava, Slowakije (1989).

Ze is creatief partner in Orso Design, een ontwerpbureau met een multidisciplinaire aanpak. Ze bieden een breed scala aan creatieve diensten. Zoals: industrieel ontwerp, grafisch ontwerp, illustratie, kunst en design projecten voor de openbare ruimte.
Orso Design is de bedenker en ontwikkelaar van het Bizarium, een museum van bizarre uitvindingen in Zeeland (NL).

Ann doceert illustratie en experimenteel lettertype ontwerp aan de Academie. Ze deelt haar artistieke en professionele ervaring met de studenten van de bachelor en master in de opleiding Grafisch Ontwerp. In aanvulling op haar onderwijsactiviteit, was Ann hoofd van de opleiding Grafisch Ontwerp van 2012 tot 2016.