Ben Goldscheider | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Home
 • Persoon
 • Ben Goldscheider

Ben Goldscheider

Ben Goldscheider werd geboren in Londen en voltooide in 2020 zijn studie cum laude aan de Barenboim-Said Academy in Berlijn bij Radek Baborák. Vandaag is hij lid van het Boulez Ensemble en is hij eerste hoorn van het West-Eastern Divan Orchestra.

In 2019 won hij de YCAT International Auditions en in 2016 werd hij BBC Young Musician Concerto Finalist. In 2023 werd hij benoemd tot Artist in Association aan het Royal Welsh College of Music & Drama.

Goldscheider werd door het Barbican genomineerd als ECHO Rising Star voor het seizoen 2021-2022. Hij gaf recitals in grote concertzalen in heel Europa, waaronder het Concertgebouw, Musikverein, Pierre Boulez Saal, Elbphilharmonie Hamburg, Köln Philharmonie en Wigmore Hall.


Goldscheider trad al op met het BBC Symphony Orchestra onder leiding van Sakari Oramo en maakte zijn BBC Proms concertdebuut in 2022 met het Ethel Smyth Concerto for Horn and Violin met Elena Urioste en het City of Birmingham Symphony Orchestra onder leiding van Kazuki Yamada. Ben heeft ook opgetreden als solist met het Mozarteum Orkest Salzburg, Ulster Orchestra, Aurora Orchestra, Britten Sinfonia, Royal Philharmonic, London Mozart Players, Lucerne Symphony, Tapiola Sinfonietta, Musikkollegium Winterthur, Manchester Camerata, Prague Philharmonia en Sinfonie Orchester Berlin.

In het seizoen 2023-2024 zal hij meerdere nieuwe composities in première brengen.

Tot de hoogtepunten behoren:

 • De wereldpremière van het Hoornconcert van Gavin Higgins met het BBC National Orchestra of Wales in samenwerking met Philharmonie Zuidnederland en het London Chamber Orchestra.
 • De première van het Hoornconcert van Huw Watkins met Britten Sinfonia in samenwerking met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen in de Köln Philharmonie.
 • Een nieuw werk voor hoorn en toetsen van Sara Cubarsi in de Purcell Room (Southbank Centre) met hoorn, elektronica en live lichtontwerp met opdrachten van Zoe Martlew en Mark Simpson
 • Twee optredens in de Wigmore Hall, Londen.
 • De uitvoering van nieuwe werken van Nicola Lefanu (Lammermuir Festival), Victoria Kelly & Georgina Palmer (At World's Edge Festival, Nieuw-Zeeland), Matthew Peterson en Joseph Phibbs (Hatfield House Chamber Music Festival).

Als toegewijd kamermusicus heeft Goldscheider samengewerkt met Daniel Barenboim, Martha Argerich, Sergei Babyan, Elena Bashkirova, Sunwook Kim en Michael Volle op onder andere de Verbier, Salzburg, Jerusalem, Intonations (Berlijn) en Barenboim (Buenos Aires) Festivals.

In recital heeft Ben ook samengewerkt met Michael Barenboim, Stephen Hough, Tom Poster, Benjamin Baker, James Baillieu, Allan Clayton en het Kaleidoscope Chamber Collective.

Zijn opnames omvatten:

 • Legacy: A Tribute to Dennis Brain op Three Worlds Records met nieuwe opdrachtwerken van Huw Watkins en Roxanna Panufnik.
 • Een soloconcertopname met het Philharmonia Orchestra met werken van Arnold, Schönberg en Gipps onder leiding van Lee Reynolds.
 • De solo hoornpartij uit Wagners Siegfried met het Hallé Orchestra onder leiding van Sir Mark Elder.


Ben start in september 2024 als hoofdvakdocent Hoorn.