Bence Rohánszky | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Bence Rohánszky

Bence Rohánszky

Bence Rohánszky (°1983) volgt al jarenlang aandachtig de tendensen in de urban art. In 2006 richtte hij zijn eigen uitgeverij op voor boeken, kunstenaarspublicaties en magazines gerelateerd aan urban subculturen. Deze publicaties presenteert hij regelmatig op internationale book en zine fairs.

Rohánszky is een Intermedia kunstenaar met een brede artistieke praktijk waarbinnen onderzoek een belangrijke plaats inneemt. Kritisch, radicaal denken is de drijvende kracht in zijn kunst. Hoewel zijn werken verschillende vormen kunnen aannemen – door het inzetten van uiteenlopende concepten en media – zijn ze met elkaar verbonden door Rohánszky’s unieke interpretatieve benadering en zijn rebelse attitude.

Zijn activiteiten als kunstenaar-onderzoeker focussen zich op graffiti, street art en andere vormen van kunst in de stedelijke omgeving. De academische context van zijn eerdere onderzoeksprojecten is echter die van de kunstgeschiedenis en visuele cultuur. Rohánszky’s research bouwt verder op de samensmelting van verschillende modellen van artistiek onderzoek.