Christine De Smedt | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Christine De Smedt

Christine De Smedt

Christine De Smedt is een choreografe en danseres wiens werk verschillende vormen van samenwerking, dialoog en duur nastreeft. Haar op onderzoek gebaseerde projecten dagen resultaatgerichte productiewijzen uit. Het vinden van vormen van representatie vereist het opzetten van een grondige studie van het probleem/vraagstuk/materiaal in kwestie. Residuen van voorbije projecten komen naar boven en laten hun sporen na in deze beginfase.

Door haar onderzoek uit te breiden naar uitgenodigde medewerkers, krijgt het werk vorm in collaboratieve complexiteit, conflict, en de weigering van systematiek en functionaliteit. Talrijke samenwerkingen omvatten stukken die ze samen creëerde met o.a. Eszter Salamon en Myriam van Imschoot, stukken van o.a. Mette Ingvartsen en Xavier le Roy waarin ze optrad als danseres, en stukken waarbij ze betrokken was als artistiek assistent.

De Smedt was lid van het collectief les ballets cdelab (1991-2012) en pedagogisch coördinator bij PARTS (2013-2016). Ze blijft actief als mentor, adviseur en docent in verschillende educatieve contexten. Haar huidige project L'inconnu, een samenwerking met Liza Baliasnaja en Theo Livesey, onderzoekt geweld van lage intensiteit zoals dat doordringt in het hedendaagse sociale leven. In haar carrière - met name in de werken 9x9 (2000-2005) en 4 choreographic portraits/Untitled 4 (2012) - heeft De Smedt de status en de reproductie van de enkele auteur in vraag gesteld.

Functie: Artistieke Praktijk: Toolbox, Masterprojecten