Edwig Abrath | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Edwig Abrath

Edwig Abrath

Studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en aan het Maastrichts conservatorium en volgde masterclasses in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk (Wenen).  

Is gastprofessor aan de AP Hogeschool Antwerpen, Campus Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium en leraar aan de! kunsthumaniora van Antwerpen.  

Is zowel actief binnen het lichtere als het ernstige genre. Dirigeerde symphonic shows met o.a. Clouseau, Axelle Red, Hooverphonic, Toots Thielemans. Werkte samen met o.a. Ennio Morricone en Yannis Markopoulos (Who pays the ferryman?). Van deze laatste nam hij voor Naxos in nauwe samenwerking met de componist twee cd’s op met diens symfonisch werk.  

Is vaste dirigent van het koor Fine Fleur, huiskoor Night of the Proms.  

Leidde orkesten als Il Novecento, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera, het Luiks Kamerorkest, het Adya Orchestra, het Limburgs Orkest, het Jeugd & Muziekorkest Antwerpen, Ensemble Emanon.  

Werkte mee aan muziektheaterprodukties van o.a. Les Ballets C de la B , Victoria, De Werf, de Vlaamse Opera en Cineberti (animatiefilm) en leidde produkties bij o.a. Soil, Het Muziek LOD, Tabas&co en Zwarte Sneeuw.  

Creëerde werk van o.a. Frank Agsteribbe, Dmitris Andrikopoulos, Erika Budai, Boudewijn Buckinx, Alain Craens, Koen Dejonghe, Patrick de Clerck, Jan De Maeyer, Johan De Smet, Wim Henderickx, Yngwie Janseghers, Peter Thys, Jan Hendrik Van Damme, Dick Van der Harst, Stefan van Puymbroeck, August Verbesselt, Marc Verhaegen.  

Concerteerde in zowat alle Europese landen, Canada, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Australië. Is eerste prijswinnaar van de Internationale Compositiewedstrijd 2000, Prijs Jan Vermulst (Nevers, Frankrijk). Verleende zijn medewerking aan radio- en tv-opnamen in binnen- en buitenland. Nam cd’s op voor o.a. Naxos, Universal, Phaedra en Mouse. 

Aan het KCA verbonden als: Algemene muziekleer, gehoorvorming

📷 Anne Turfkruijer