Edwig Abrath | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Edwig Abrath

Edwig Abrath

Edwig Abrath studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en aan het Conservatorium van Maastricht. Hij behaalde eerste prijzen notenleer, harmonie, praktische harmonie, contrapunt, muziekgeschiedenis en het getuigschift voor transpositie, alsook het tweede cyclus diploma voor orkestdirectie en psycho-pedagogie. Hij volgde dirigentencursussen in Vichy, Weikersheim en Wenen.

Als koordirigent leidde Edwig Abrath de Collegii Cantores van Essen (1990-1996), het Leuvens Universitair Koor (1995-1999) en het koor Fine Fleur (waarmee hij The Night of the Proms verzorgt). Als orkestdirigent leidde hij onder meer het Limburgs Orkest, het Pro Arte Orchester Wien, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, de Classical Fourteen en L'Estro Armonico.

Edwig Abrath is mede-oprichter en artistiek leider van het Walter Heynen Genootschap en dirigent van het Walter Heynen Ensemble. Hij verzorgt de muzikale leiding bij het theatergezelschap De Groene Lach en leidde de creatie van de opera 'Decap' van Johan De Smet voor SOIL. Als dirigent en accordeonist was hij nauw betrokken bij de productie La tristezza complice van Les Ballets C de la B & Het Muziek Lod, waarmee hij ook op tournee trok.

Opleidingsonderdelen: Algemene muziekleer, gehoorvorming

📷 Anne Turfkruijer