Els Bruynseels | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Els Bruynseels

Els Bruynseels

Els Bruynseels docente Educatief project aan het Conservatorium van Antwerpen en verder ook verbonden aan de Academie voor Woord & Muziek te Sint-Agatha-Berchem.
Daarnaast geeft ze muzische workshops en injecties in Brusselse lagere en middelbare scholen.

Sinds haar afstuderen aan de Toneelacademie van Maastricht, in 2001, is ze werkzaam als
docent, maker, regisseur en speler.

Ze speelde in 2001 mee in “Spijt”  in een regie van Sanne Van Rijn bij Victoria.
In 2003 was ze maker van “Was ik maar later” waarin 11 jongeren op zoek gingen naar waar ze ooit zouden willen zijn.
Met “De Nacht” nam ze de regie voor haar rekening en werden 300 kinderen op de buhne gezet op muziek van Walter Hus.
Een groots project van de muziekacademie van Sint Agatha Berchem in het Kaaitheater met Sanne Caluwaerts aan haar zijde.
Ook in de Kopergieterij te Gent begeleidde ze theaterateliers en werd ze maker/speler in de voorstelling “Freaks”

In  2011-2012 nam ze een pauze en werd ze even wereldreiziger en trok 11 maanden rond in Azië, Nieuw Zeeland en Zuid Amerika.

Daarna volgden grote muzische projecten te Berchem waaronder ‘Het vuurfeest” en “Radio Flamingo kaapt FM Brussels” en ging ze in zee met theater Tartaar, een werkplaats met acteurs met een verstandelijke beperking.

In 2015 creëerde ze samen met Sanne Caluwaerts “75% water” een belevingsinstallatie voor ouders met hun baby’s vanaf 3 maanden.
“Shake up”, werd een interdisciplinair Shakespeare project met muziek van Sofie Van den Eynde en in samenwerking met choreografe Lot Jansen.

Ze werkt heel nauw samen met Brusselse culturele centra en scholen waar ze samen met Sanne Caluwaerts muzische trajecten uitzet.
Ze volgde een opleiding ‘Verbindende communicatie’ en nam deel aan ‘Europe in Perspective’ een workshop van een week waarbij de impact van kunstenaars in scholen verder onderzocht werd.

Partners/werkplekken: Kopergietery, Het Paleis, Victoria, Wisper, CC Westrand, Theater Tartaar, De Vaartkapoen, CC Strombeek, Conservatorium Antwerpen, Academie voor Woord en Muziek Sint-Agatha-Berchem, Nekkersdal, GC De Kroon, Bronks, De Kriekelaar

Opleidingsonderdelen: Masterproef Educatief project