Erwin Jans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Erwin Jans

Erwin Jans

Erwin Jans was assistent aan de afdeling Theaterwetenschappen aan de KU Leuven van 1990-1993. Hij werkte als dramaturg aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel (1993-1999) en bij het ro-theater te Rotterdam (2000-2005). Sinds 2006 is hij als dramaturg verbonden aan het Toneelhuis in Antwerpen. Hij werkte samen met regisseurs als Jos Verbist, Ivo Van Hove, Franz Marijnen, Alize Zandwijk en Guy Cassiers.

Jans doceerde aan de afdeling Culturele Studies van de KU Leuven, aan de theaterafdeling van de Erasmus Hogeschool Brussel en aan de Manama Theaterwetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Hij doceert op dit ogenblik over theater en drama aan de acteeropleiding van de Artesis Hogeschool Antwerpen en theatergeschiedenis aan het KASK in Gent.

Erwin Jans publiceert met regelmaat over theater, literatuur en cultuur in o.a. De Morgen, De Tijd, Eutopia, Etcetera, DWB, Recto:Verso, nY, De Reaktor, De Leeswolf, De Theatermaker. Erwin Jans is betrokken bij het BURO voor Stedelijk Enthousiasme.

© Jochem Jurgens