Fabienne Seveillac | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Fabienne Seveillac

Fabienne Seveillac

De Franse mezzosopraan Fabienne Seveillac keerde in 2011 terug naar Europa, nadat ze vijf jaar in New York had doorgebracht waar ze een Masters in Performance/Voice behaalde aan het Brooklyn College Conservatory. Tijdens haar studies vertolkte ze de hoofdrol in L'enfant et les sortilèges, Arnalta in L'incoronazione di Poppea, Pierrot lunaire, en bracht ze talrijke stukken van jonge componisten in première. In 2009 ontving ze de Robert Starr Award voor de beste vertolking van een levende componist. Sindsdien wijdt ze zich voornamelijk aan het interpreteren en onderwijzen van muziek van de 20e en 21e eeuw. 

Na een Master in Musicologie met een focus op Kurtág en Beckett, legt ze zich toe op zang aan het Centre de Formation pour Jeunes Chanteurs du Jeune Chœur de Paris, waar ze zong met Laurence Equilbey en andere dirigenten zoals John Nelson en Pierre Boulez. Sinds haar terugkeer uit New York is ze zangeres en co-artistiek directeur van soundinitiative en co-directeur van HYOID contemporary voices. Ze trad op als soliste en in kamermuziekverband op festivals en kunstenaarsresidenties in Frankrijk, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, de Verenigde Staten, Canada, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Ze werd uitgenodigd door Mesostics, Contrechamps (Genève), Insolitus, Muziektheater Transparant (Antwerpen); bracht Santiago Diez Fischers opera La Nuit Aveugle in première met Le Balcon en Jean-Pascal Chaigne's cyclus Mezza Voce met Les Musiciens du Parnasse, en trad uiteraard op met soundinitiative en HYOID in verschillende festivals waaronder het Darmstadt Summer Festival, Klara festival (BE), Blurred Edges, Hamburg (DE), Sons d'automne in Annecy (FR), What's Next, Brussel, Transit, Leuven (BE), de Impuls Akademie, Graz (AU), November Music en Sounds of Music (NL), Huddersfield Contemporary Music Festival (UK), of BIFEM (Australië). 

Fabienne is sinds 2014 gevestigd in Brussel, waar HYOID contemporary voices haar thuisbasis heeft. Gepassioneerd door pedagogie, heeft ze lesgegeven of workshops gegeven in verschillende contexten, van CRR de Reims tot Monash University (Australië). Ze geeft nu zangles aan de internationale school P.A.R.T.S. (A.T. de Keersmaeker) en werkt regelmatig als vocal coach bij hedendaagse dans-, theater- of filmproducties (Eric Arnal Burtschy, Eleanor Bauer & Chris Peck, Ula Sickle, David Williamson). 

Functie: Artistieke Praktijk: Muziek en Geluid