Geert Custers | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Geert Custers

Geert Custers

Na zijn studie aan het toenmalige HRITCS ging Geert aan de slag als technicus bij kindertheater Ivonne Lex. Tijdens deze theatertour gaat hij freelance aan de slag. Dit brengt hem op tour met onder meer Clouseau, Luke Walter Jr, Rob de Nijs en vele anderen. In de Antwerpse Stadsschouwburg neemt hij als LightBoard operator de Musical CATS voor zijn rekening om nadien heel Europa rond te gaan touren met de Frivole Framboos. Als Technical Production Manager, neemt hij The Phantom of the Opera voor zijn rekening, en nadien Kuifje en De Zonnetempel, om zo als technisch productieleider in de Vlaamse Opera terecht te komen.

Nadien volgt een periode bij distributiebedrijf FACE, waar hij verantwoordelijk is voor verkoop, training en support van voornamelijk lichtstuurtafels en netwerkapparatuur. Bij FACE nam hij ook enkele projecten voor zijn rekening, waaronder de verbouwing van de Muntschouwburg in Brussel, en de verbouwing van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Ondertussen bleef de theatermicrobe kriebelen, en maakt(e) hij als licht- en geluidstechnicus deel uit van het team van onder meer Kommil Foo, Tutti Fratelli, Grof Geschud, Alex Agnew en anderen.

Als opleidingshoofd van het Graduaat Podium- en Eventtechnieken blijft hij met twee voeten in de praktijk staan, maar deelt hij graag ook zijn uitgebreide kennis met een nieuwe generatie technici.

geert.custers@ehb.be