Georgia Nicolaou | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Georgia Nicolaou

Georgia Nicolaou

Georgia Nicolaou (1990) is een Cypriotische componist, musicus en docent gevestigd in Rotterdam, Nederland. Ze behaalde haar masterdiploma Compositie aan de Codarts University of the Arts en studeerde eerder Compositie aan het Utrechts Conservatorium en de Ionian University in Corfu, Griekenland.

Momenteel is ze docent bij Musica Impulscentrum voor Muziek in België en piano-instructeur in Rotterdam. Daarnaast is ze actief betrokken bij projecten ter bevordering van sociale inclusiviteit en presenteerde ze haar werk op conferenties zoals het Social Impact of Making Music (SIMM) Symposium 2018 in Porto. Ze is lid van het monitoring team van het recent verworven Creative Europe Project “Resilience in resonance. Kwetsbare kinderen leren een instrument te bespelen door middel van muziek en beweging ”, gecoördineerd door dr. Luc Nijs.

Verder is ze een veelgeprezen componist, pianist en zangeres. Ze ontving de Tera de Marez Oyens-prijs tijdens de Gaudeamus Muziekweek Utrecht 2016. De werken van Georgia zijn uitgevoerd op prestigieuze muziekfestivals, zoals Operadagen Rotterdam 2019, de Parade 2019, November Music 2018, Transit 2018 en Gaudeamus 2018.