Inés Ballesteros | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Inés Ballesteros

Inés Ballesteros

Inés Ballesteros is een beeldend kunstenaar van wie het werk zich in verschillende media ontvouwt. In haar praktijk onderzoekt ze hoe articulaties van de openbare ruimte die neigen naar controle en privatisering worden betwist via tijdelijke infiltraties of re-appropriaties, waarbij ze kijkt naar de spanningen en onderhandelingen die inherent zijn aan collectieve processen en aan de openbare ruimte.

Ze behaalde een MA voor Kunst en Design voor Publieke Ruimte van de Faculdade das Belas Artes do Porto in 2018 en daarvoor haalde ze een BA in Graphic Design aan de E.S.D.A in Zaragoza.

Haar praktijk als kunstenaar ontwikkelt zich in interactie met haar activisme en participatie aan zelf-organiserende projecten en ruimtes in Spanje, Portugal en België. Momenteel woont en organiseert ze samen met andere kunstenaars de kunstenaarsruimte Samenschool in Borgerhout, Antwerpen.

In 2020 initieerde ze samen met Michela Dal Brollo het project 'Stone Soup', dat ondersteund werd door Kunstenplatform Plan B en een vervolg kreeg in hun onderzoeksproject 'Living equipment: portable spaces' aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.