Inge Minten - jazz | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Inge Minten

Inge Minten

Subject: Complete Vocal Technique
Inge Minten begon haar muziekstudies op 8 jarige leeftijd aan het conservatorium van Hasselt. Zij studeerde o.a. dwarsfluit, piano, voordracht en toneel. Op 18 jaar zette zij haar studies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar zij haar laureaats-en meesterdiploma dwarsfluit en kamermuziek behaalde met optie zang. Daarna is zij verder zang gaan studeren bij Pascale De Turck (Antwerpen) en Ingrid Voermans (Den Haag).
Zij was als fluitiste verbonden aan meerdere musicals: 'Les Misérables', 'De Tovenaar van Oz', 'The Phantom of the Opera','Kuifje', Pinokkio, het symfonisch kerstverhaal 'Santa' e.a.
Zij speelde ook dwarsfluit in de operette Gravin Mariza, Frühjahrsparade, Der Zarewitsch en Der Zigeunerbaron. Vorige jaren zong en speelde zij de rol van cafébazin in Maske in Blau, Prins Orlofsky in Die Fledermaus en de vorstin in Die Czardasfürstin.
Zij is lerares zang (pop/jazz) aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Beringen en Merksem. Sinds oktober 2011 is zij docent zang aan de musicalafdeling van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Brussel. Zij is dirigente van het koor Kill your darlings.
Als fluitiste en zangeres werkte zij mee aan o.a. het filmfestival te Leuven, backing vocals op the Night of the Proms waar zij backings deed voor Al Jarreau, Toto, Supertramp enz… Ze werkte ook samen met Tony Hadley van Spandeau Ballet, Paul Michiels, Jo Lemaire enz…
Ze deed mee aan reclamespots voor radio en tv. Ze verleende haar medewerking aan verschillende cd-opnames, zowel solistisch als in orkestverband. Zij stond mee aan de wieg van de groep Witch's Brew, als zangeres en als fluitiste. Met deze groep zong en speelde zij op verschillende Vlaamse festivals, o.a. Marktrock Leuven, Gentse Feesten, De Zevende dag (TV1 ),Londen (Mean Fidler, Pinky Poos) e.a. ... .
Zij treedt regelmatig op als soliste bij orkesten zoals Symfonie orkest van de Zuiderkempen e.a. waar zij mee op tournee ging in Italië.
In de toekomst zal zij te zien en te horen zijn in de muziektheaterproductie "Quest" van Luc Borms.
Van augustus t.e.m. december 2009 studeerde zij aan de Academy van het Complete Vocal Institute bij Catherine Sadolin in Kopenhagen. En in januari 2010 is zij aan datzelfde instituut een driejarige lerarenopleiding begonnen die zij in december 2012 beëindigde en nu is zij de eerste officiële Belgische CVT- Zangcoach/zangeres van het Complete Vocal Institute.