Jan Schacher | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Jan Schacher

Jan Schacher

Jan Schacher is een contrabas-speler, componist en digitaal kunstenaars en is actief in elektronische en exploratieve muziek, in jazz, hedendaagse muziek, performance en installatiekunst. Hij schrijft muziek voor kamerensembles, theater en film.

Als kunstenaar-onderzoeker is Jan Schacher actief in explorerende, open vormen van muziek en performance. Zijn belangrijkste focus ligt op werken die technologie, uitvoeringen en gebareninteracties combineren, zowel op het podium als in installaties. Hij is uitgenodigd in tal van instellingen en heeft installaties, vertoningen en uitvoeringen gepresenteerd in clubs en op festivals zoals het Sonar Festival, Barcelona, ​​Transmediale Festival, Berlijn, Holland Festival, Amsterdam, Singapore Arts Festival, Edinburgh International Festival, Sonic Circuits Festival , Washington DC, Ultima Festival, Oslo, Sound Reasons Festival, Delhi, evenals vele andere locaties in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.

Zijn centrale onderzoeksthema's gaan over performance, belichaming en bewustzijn, maar ook over luisteren, bewegen en gebaren in de muziek. Hij hanteert een mixed-method benadering en ontwikkelt methodieken die de artistieke praktijk en wetenschappelijke reflectie overbruggen.