Katja Mater | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Katja Mater

Katja Mater

Katja Mater is beeldend kunstenaar, filmmaker, editor, organisator en docent die studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en aansluitend aan het kunstenaars instituut De Ateliers in Amsterdam, met een praktijk die zich richt op de parameters van fotografie en film als niet-transparante media.

Door hybriden te creëren tussen fotografie, film, tekenen, performance en installatie documenteert Mater iets dat vaak buiten onze menselijk waarnemend vermogen is geplaatst.

Geïnteresseerd in het onthullen van een andere of alternatieve (ervaring van) de werkelijkheid door de gebieden vast te leggen waar optische media zich nauwelijks gedragen als het menselijk oog, door te bemiddelen tussen tijd, ruimte, perceptie en ons begrip hiervan en gebeurtenissen vast te leggen die tegelijkertijd wel en niet kunnen zijn - en zo het midden houden tussen informatie en interpretatie.

Naast een solopraktijk als beeldend kunstenaar is Mater betrokken bij verschillende collectieve projecten, als redacteur van Girls Like Us Magazine sinds 2014 en als een van de oprichters van Mothers & Daughters, a Lesbian* and Trans* Bar.

Katja Mater wordt vertegenwoordigd door LambdaLambdaLambda, Prishtina