Katrien Van Opstal | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Katrien Van Opstal

Katrien Van Opstal

Katrien Van Opstal studeerde jazz- en pop-zang in Gent (2009) en specialiseerde zich nadien in jazz- en stemtechniek. In 2015 ontving ze een beurs om vocalese, stijl en tekstschrijven te studeren bij Justin Binek aan het UNT (Texas). Ze is een gecertificeerde Estill Voice Training Master Trainer.
Van Opstal startte in 2018 als onderzoeker aan het Koninkllijk Conservatorium Antwerpen met het project ‘Style, Sound and Voice Production in Vocal Jazz’. Dit mondde uit in de ontwikkeling van het ‘Mixing Table Model’ dat jazzvocalisten zangtechnisch ondersteunt op verhelderende anatomische wijze. In 2020 komt hier een vervolg op met ‘Clarifying Vocal Jazz: from insight to practice’.

Als artieste heeft Van Opstal er een decennium vol optredens en projecten op zitten. Ze was de bezielster van the Triplettes, speelde met vele big bands en werkte samen met muzikanten uit binnen- en buitenland zoals Hendrik Braeckman (BE), Roni Ben-Hur (NY) en Justin Binek (KA). Voor Centerpiece schreef ze eigen tekst op de muziek van Toots Thielemans.

www.katrienvanopstal.com
www.gelijkgestemd.com