Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Kobe Van Cauwenberghe

Kobe Van Cauwenberghe

Gitarist Kobe Van Cauwenberghe is een toegewijde uitvoerder van de muziek van vandaag. Naast een masterdiploma van het conservatorium van Gent, waar hij studeerde bij Tom Pauwels, behaalde hij ook een masterdiploma in Contemporary Performance aan de Manhattan School of Music, waar hij studeerde bij David Starobin en Mark Stewart.

Van Cauwenberghe was de vaste gitarist bij het Wet Ink Ensemble in New York City. Hij speelde concerten over de hele wereld, zowel als solist als in kamermuziekformatie en groot ensemble op festivals. Als freelance gitarist was hij betrokken bij onder andere een tournee met het Signal Ensemble en Helmut Lachenmann, het Talea ensemble, het Ictus ensemble in Brussel en verschillende ensembles in Parijs en New York.

Momenteel maakt Van Cauwenberghe deel uit van het elektrisch gitaar-quartet Zwerm, dat hij mee oprichtte, en hij is vast lid van het Nadar Ensemble. Daarnaast vormt hij het gitaar duo Oh Mensch met Matthias Koole met wie hij in 2014-2015 een beurs kreeg voor een residentie aan de prestigieuze Akademie Schloss Solitude in Stuttgart. Hij is actief als solist en bracht in februari 2015 een eerste solo-cd uit bij het New Yorkse label Carrier-records. Van Cauwenberghe is ook te horen op het Psi label, New World Records en Bridge records.

Website: www.kobevancauwenberghe.com

(c) Thomas Wagensomer