Kobe Van Cauwenberghe | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Kobe Van Cauwenberghe

Kobe Van Cauwenberghe

Gitarist Kobe Van Cauwenberghe is een toegewijde uitvoerder van de muziek van vandaag. Hij behaalde master diploma’s van het conservatorium van Gent en de Manhattan School of Music in New York. Hij speelde concerten over heel de wereld, zowel als solist als in verschillende formaties. In 2015 bracht hij een eerste solo-CD uit op het New Yorkse label Carrier-records dat internationaal bejubeld werd in o.a. Wire Magazine.
In 2017 creëerde hij het project 'No [more] Pussyfooting', met muziek van Brian Eno en Robert Fripp, waarmee hij toerde op verschillende internationale podia en festivals.

Van Cauwenberghe is momenteel verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen voor een artistiek onderzoeksproject rond de muziek van Anthony Braxton.

Daarnaast maakt Van Cauwenberghe deel uit van het elektrisch gitaarkwartet Zwerm, dat hij in 2007 mee oprichtte, en is hij ook vast lid van het Nadar Ensemble. Met gitarist Matthias Koole vormt hij het gitaar duo Oh Mensch met wie hij een beurs kreeg voor een residentie aan de Akademie Schloss Solitude in Stuttgart. Als freelance gitarist speelt hij geregeld met het Ictus ensemble in Brussel en was hij te gast bij verschillende internationale ensembles zoals 2E2M, Wet Ink, Talea, Signal, e.a.

www.kobevancauwenberghe.com

(c) Thomas Wagensomer