Laurence Petrone | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Laurence Petrone

Laurence Petrone

In een interview met beeldhouwer Bernd Lohaus las Laurence Petrone (°1987) ‘eingeschloβenes weitet sich aus’ en herkende zijn woorden. Alles is in zichzelf besloten. Het is een kwestie van goed te kijken. Maar wat maakt dat ik ‘zie’, dat ik weet te onderscheiden?
 
In haar artistieke praktijk laat Petrone zich leiden door de zintuiglijke kwaliteiten van een materiaal (steen, lood, staal, water, papier, kurkuma, koper, brons, maïsplanten, textiel) en de ingreep ervan in de ruimte. 
 
Haar praktijk als beeldhouwer is verbonden met haar vroegere vorming tot historica. Het atelier is voor haar een plek geworden om te denken vanuit woord en materie. Vanuit dit belichaamde denken wil ze mensen samenbrengen. 

In 2021 richtte ze samen met andere beeldhouwers en schilders het Antwerpse collectief FAAR op. Ze nam deel aan groepstentoonstellingen in onder meer CENTRALE voor hedendaagse kunst (Brussel), Havenhuis (Haven van Antwerpen-Brugge), KIOSK (Gent), FRED&FERRY Gallery (Antwerpen), Galerie B by Sabrina & Isy Brachot (Durbuy), Coppejans Gallery (Antwerpen), ZEIT: Naoorlogse & hedendaagse abstracte kunst (Antwerpen), Galerie A (Amsterdam).

Petrone behaalde een Master in Vrije Kunsten (Beeldhouwkunst, 2022) aan de Koninklijke Academie Antwerpen en een Master in Geschiedenis en Mensenrechten aan de Universiteit Gent en het European Inter-University Centre Venetië.
 

(foto door Flor Maesen)