Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Lies Colman

Lies Colman

Als soliste, chambriste, liedbegeleidster en orkestmuzikante stond Lies Colman op allerlei podia, van intieme concertzalen tot de Bozar, van Europa tot Zuid-Oost-Azië. Haar repertoire strekt zich uit van Weense klassiekers, over Russische hoogromantiek tot hedendaagse creaties. Als pianiste, operarepetente en muziektheatermaker is ze verbonden aan o.m. Muziektheater Transparant en het Kameroperahuis. Daarnaast creëerde of arrangeerde ze zelf de muziek voor een aantal muziektheatervoorstellingen.

In 2014 zette Colman de eerste stappen in opera-arrangementen. In 2012 kwam haar solo-debuut cd uit, Tête à tête with Chopin. In datzelfde jaar werkte ze mee aan C’est l’extase langoureuse van de Nederlandse bariton Frank Hermans. In 2014 kwam de cd met de pianokwintetten van Beethoven en Spindler uit. Later dit jaar wordt het nieuwe album met sonates voor cello en piano van Lysenko, Borodin en Kosenko gereleased onder haar eigen label BouArt. Sinds 2013 is ze als docente piano verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2015 werd ze daar tevens Artistiek Coördinator van de Specifieke Lerarenopleiding Muziek.

Opleidingsonderdelen: Vakgroepvoorzitter algemene muzikale vorming en algemene culturele vorming, Algemene didactiek, Communicatie, Didactiek van het artistiek leren

Websitewww.liescolman.com