Ludwig Albert - Marimba | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Ludwig Albert

Ludwig Albert

Na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen ( Eerste Prijs percussie, Hoger Diploma & Master degree- specialisatie marimba), werd Ludwig Albrecht als eerste Belg toegelaten aan de befaamde Toho Gakuan Music School te Tokyo om zich verder te bekwamen bij de wereldvermaarde Japanse marimbavirtuoze Keiko Abe. Sinds 1995 verzorgt hij wereldwijd masterclasses en concerten op voorname festivals, produceerde hij zeven bekroonde labelalbums en concerteerde hij met vermaarde collega's, ensembles en orkesten.

Hij is als stichter en artistiek directeur verbonden aan de prestigieuze Universal Marimba Competition & Festival en aan verscheidene internationale marimba academies zoals de Keiko Abe academy en de Ludwig Albert Summer Academy. Hij richtte het Flanders Marimba Ensemble op en biedt het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen vanaf 2009 een volledige Marimba Master opleiding.

Zijn composities zijn internationaal gepubliceerd bij Beurskens music editions Nederland en zijn gesigneerde stokkenlijn wordt geproduceerd door Innovative percussion USA. Albrecht werd bekroond met verscheidene awards, voor zijn vernieuwende bewegingsmethodiek en in primeur zijn spel met acht stokken ontving hij wereldwijd lovende kritieken.

Opleidingsonderdeel: Marimba, Kamermuziek, Literatuurstudie en repertoire: marimba

Websitewww.ludwigalbert.com