Mashid Mohadjerin | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Mashid Mohadjerin

Mashid Mohadjerin

Het bekroonde werk van fotojournalist en beeldend kunstenaar Mashid Mohadjerin wordt internationaal tentoongesteld en is gepubliceerd in onder andere The New York Times en Lens Blog, Newsweek, The Wall Street Journal, Le Monde, La Domenica di Repubblica, GlobalPost, De Standaard Magazine, De Volkskrant, BBC online, The Globe & Mail, AZG (Artsen Zonder Grenzen), Oxfam, Amnesty Journal.

Mohadjerin ontving de eerste prijs op World Press Photo 2009 in de categorie Contemporary Issues, andere prijzen zijn de International Photography Award en Prix de La Photo. Haar werk werd getoond in de Aperture Gallery in New York, in het Wandsworth Museum in Londen, op het Noorderlicht Fotofestival in Nederland, FotoLeggendo Festival in Italië, Palm Springs Fotofestival in Californië, op een reizende IOM-tentoonstelling in Centraal-Azië, en meest recent in het Red Star Line Museum in Antwerpen.

Haar foto-essays richten zich primair op identiteitskwesties en de menselijke conditie. Ze richt haar camera op onderwerpen als migratie, minderheidsgroepen en sociaal ontheemden. Mashid's werk heeft haar naar Centraal-Azië, West-Afrika, het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten gebracht. Mashid ontving haar Master in Fine Arts aan de Koninklijke Academie in Antwerpen in 2002.