Nathan Wouters - Jazz | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Nathan Wouters

Nathan Wouters

Nathan Wouters (°1989) groeide op in een muzikale familie. Op zijn tiende begon hij klassieke contrabas te volgen bij Lode Leire in de Academie voor muziek, woord en dans in Merksem. 

Op zijn veertien werd Nathan aanvoerder van de bassectie van het Jeugd en Muziek orkest onder leiding van Ivo Venkov.

In 2004, won hij de eerste prijs in de “Music Live competition” georganiseerd door “Jeugd en Muziek Vlaanderen” waardoor hij een concerttour in Kroatië kon doen. Drie jaar later voltooide hij zijn klassieke contrabasopleiding met grootste onderscheiding en zette zijn studies verder aan de jazzafdeling van het conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Piet Verbist en Nicolas Thys.

In 2009 kreeg hij de 'Oranjebeurs’, uitgereikt door de Stichting Conservatorium Antwerpen.

Nathan studeerde zijn laatste jaar aan “The University of Gothenburg” (Zweden) waar hij les kreeg van de gerenommeerde bassist Anders Jormin, en voltooide dat jaar zijn masteropleiding met Grootste Onderscheiding. 

Hij werkte reeds met verschillende muzikanten, zoals Mark Turner, Dave Douglas, Hilmar Jensson, Aki Takase, Rudi Mahall, Kris Davis, Alexi Tuomarila, John Ruocco, Kurt Van Herck, Dré Pallemaerts, Bert Joris, Erwin Vann, Ben Sluijs, Jeroen Van Herzeele, Joachim Badenhorst, Nicola Andrioli, Erik Vermeulen, Jozef Dumoulin, Teun Verbruggen, Giovanni Barcella, Marek Patrman, Erik Thielemans, William Hooker, … Buiten de voornaamste podia in België (Jazz Middelheim, De Singel, De Roma, AB, Bozar, De Bijloke,…), speelde nathan ook in Chili, China, Mexico, Japan, Kroatië, Oekraïne, Zweden, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Italië.

Opleidingsonderdelen: Jazz Contrabas