Olivia Van de Peer | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Olivia Van de Peer

Olivia Van de Peer

Olivia Van de Peer (°1992) studeert in 2014 af aan de dansopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sinds 2016 is zij verbonden als docent lichamelijk bewustzijn aan de drama-opleiding van het Conservatorium van Antwerpen. 

Sinds 2018 startte ze haar onderzoek als maker in fysiek theater waarvoor ze onder andere aan een postgraduaat in de interactionele vormgeving is gestart. In dit vierjarige traject tot psycho-therapeute onderzoekt men de psychologische stromingen. Interactionele vormgeving integreert experiëntiële met systematische elementen, een lichaamsgerichte en creatieve benadering met gesprekstherapie. Vanuit dit eigen onderzoek staat de lichaamsgerichte benadering gekoppeld aan het fysiek theater centraal in haar lessen lichamelijk bewustzijn en haar makerschap.  

Olivia werkt als choreografe & performer in verscheidene projecten in binnen- en buitenland. In 2017 richtte ze haar eigen bewegingstheatergezelschap WOLF op. In haar werk als maker voor kinderen en jeugd raakt ze op speelse en sensibiliserende wijze verscheidene thema’s omtrent kwetsbaarheid aan.

Vanuit de eigen gevonden fysieke taal werkt ze sinds 2017 ook als docent samen met het Cultureel Centrum van Berchem waar ze workshops organiseert voor jongeren. In deze makers blokken zoekt ze samen met hen naar eigenheid, gecreëerde sfeer op scène en het geven van constructieve feedback aan anderen door middel van beeld en bewegingstheater.

Olivia werkt vanuit deze eigen bewegingstaal verbindend als maker, docent, performer en therapeute.