Rashif El Kaoui | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Rashif is acteur, schrijver en docent. In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs in de categorie proza. Hij publiceerd in dagbladen en tijdschriften (De Standaard, Knack, de Poëziekrant,…) Daarnaast is Rashif ook maker van pod-casts en regisseur. In 2019 regisseerde en speelde hij ‘The Man Squad BE’, de Belgische spin-off van een lecture-performance rond gender met sociaal-artistieke inslag. Hij maakt deel uit van het vernieuwde open ensemble van KVS. Hij doceert welsprekendheid aan de Academie van Mortsel en geeft cursussen 'pitchen' en 'presentatietechnieken' voor Syntra Bedrijfsopleidingen & Itzu.

Als acteur wisselt hij af tussen ‘klassieke’ grote zaal producties en kleinere meer sociaal geëngageerde projecten als ‘Een Jihad van liefde’ of ‘Bij de buren’, een voorleesvoorstelling voor kinderen uit kansarme gezinnen, waarbij de acteurs letterlijk bij gezinnen thuis performen.

Opleidingsonderdelen: Specifieke Vakdidactiek Drama module Tekst en Creatie, Masterproef Educatief project, stagebegeleiding