Razvan Popovici | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Razvan Popovici

Razvan Popovici

Razvan Popovici, altviool


Razvan Popovici werd geboren in een familie van musici en studeerde in Salzburg, Parijs en Freiburg bij Peter Langgartner, Jean Sulem, Wolfram Christ en Christoph Wyneken. 
Hij is oprichter en uitvoerend directeur van het Chiemgauer Musikfrühling Festival in Duitsland en van het SoNoRo Festival in Boekarest. Hij werd benoemd tot uitvoerend directeur van het Europalia Festival 2019/20 in Brussel. 

Razvan is lid van het Ensemble Raro, waarmee hij regelmatig toert door Europa, Japan en Noord-Amerika. Het ensemble bracht tot nu toe negen wereldwijd geprezen cd's uit. 

Als solist trad Razvan op in het Théatre-dés-Champs-Elysées in Parijs, de Cologne Philharmony, het Festspielhaus Baden-Baden, het Atheneum in Boekarest en het Prinzregententheater in München met orkesten als het Kobe Chamber Orchestra, het Cologne Chamber Orchestra, de CHAARTS Chamber Aartists Zürich, het Lohja City Orchestra, Kamerata Kronstadt, Transylvania Symphony Orchestra Cluj, de Sibiu State Philharmonic, het Roemeens Nationaal Radio Orkest of de George Enescu Philharmonic Bucharest onder leiding van Shlomo Mintz, Christian Badea, John Axelrod, Gabriel Bebeselea, Valentin Uryupin, Anton Sherbakov, Cristian Orosanu, Jonathan Berman, Diana Ketler, Christoph Wyneken oder Tomas Djupsjöbacka.

Als kamermusicus trad hij op in Carnegie Hall in New York, het Concertgebouw Amsterdam, de Wigmore Hall en het South Bank Centre in Londen, de Musashino Hall en Suntory Hall in Tokyo, Gasteig in München, Kennedy Center in Washington, De Singel in Antwerpen, BOZAR in Brussel en zowel in het Konzerthaus als de Musikverein in Wenen. 

Razvan is regelmatig te gast op gerenommeerde festivals ter wereld zoals Luzern Festival, Wiener Festwochen, Rheingau Musikfestival, George Enescu Festival, Spoleto Festival, Kuhmo Kamermuziek Festival, Vivarte Festival Moskou, Rolandseck Festival, Boswiler Sommer, Schwetzinger Festspielen, Spoleto Festival, Ferrarra Musica, Elverum Festspielen, Mittelfest in Cividale, Festival Academy Budapest en Stavanger Festival.

Hij deelde de planken met Natalia Gutman, Shlomo Mintz, Enrico Pace, Giovanni Sollima, Konstantin Lifschitz, Radovan Vlatkovic, Olli Mustonen, Louis Lortie, Sergej Nakariakov, Daishin Kashimoto, Gilles Apap, Boris Brovtsyn, Ilya Gringolts, Juliane Banse, Christoph Prégardien, Martin Lovett, Mihaela Martin, Philippe Graffin, Frans Helmerson, Vladimir Mendelssohn, Elena Bashkirova, Nobuko Imai, Enrico Pace, Sergej Nakariakov, Vilde Frang, Barnábas Kelémen of Lawrence Power en aan de zijde van het Szymanowski, Vertavo, Casal, Michelangelo, Danel, Kelémen, Glinka of Schumann Kwartet en leden van het Amadeus Kwartet of het Ensemble Wien-Berlin.

Razvan speelde als extra speler bij de Berliner Philharmoniker en was te gast als aanvoerder in vele orkesten, waaronder het Kölner Kammerorchester, het Münchner Kammerorchester, Chamber Aartists Zürich, het Gstaad Festivalorchester en het Kobe Kammerorchester. 

Razvan geeft masterclasses in Europa, Japan en Zuid-Amerika. Hij geeft regelmatig les aan de Villa Musica Foundation in Mainz. 

Recente concert hoogtepunten zijn optredens in het Jerusalem Chamber Music Festival, Intonations Festival in Berlijn, St-Barths Music Festival, Arte Vertenses Festival in Tiradentes, Brazilië, Malaga Chamber Music Festival en in zalen als Philharmonie de Paris, Beethoven Haus in Bonn, evenals in Palais Coburg in Wenen en Tretyakow Gallery in Moskou. 

In 2023 is hij benoemd tot professor altviool aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.