Renaud Guy-Rousseau | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Renaud Guy-Rousseau

Renaud Guy-Rousseau

Renaud Guy-Rousseau is sinds 2013 de eerste basklarinettist van het Orchestre National de France en vaste gast van Les Dissonances. Hij werkte samen met het London Symphony Orchestra, Amsterdam Concertgebouworkest, Oslo Philharmonic, Venice Fenice Opera en het Sydney Symphony Orchestra.

Als eclectisch musicus streeft Renaud ernaar om een zo breed mogelijk scala aan klanken en stijlen te verkennen: van historische instrumenten met Les Siècles van Amandine Beyer, tot experimentele en hedendaagse muziek als lid van het TM+ ensemble en het Synchronos Ensemble uit Zagreb.
Renaud werkt niet alleen samen met componisten, hij gaat ook geregeld aan de slag met producenten van elektronische muziek zoals Tim Karbon. Hij is ook lid van Maât, een groep die fusion brengt van rock, jazz en machines.

Samen met accordeonist Félicien Brut verkent hij Oosterse muziek. Hij treedt regelmatig op als gast van het Sirba Octet en is ook stichtend lid van het rietblazersensemble Trio Cocteau met Lola Descours en Ilyes Boufadden.

Renaud gaf les aan het Conservatoire du 17e van Parijs voor hij startte aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij in 2021 werd aangesteld als hoofdvakdocent basklarinet.
Renaud geeft regelmatig masterclasses in het buitenland.