Sam Gevers | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Sam Gevers

Sam Gevers

Sam Gevers studeerde slagwerk, HAFA directie en pedagogie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Carlo Willems, Koen Wilmaers en Dirk De Caluwe.

Sinds 2010 is Sam verbonden als drummer aan de Muziekkapel van de Belgische Marine. Als freelance muzikant speelde hij mee met o.a. de Filharmonie, het Nationaal Orkest van België, Symphonic Factory,... Met de concerten van The Night of the Proms/Il Novecento begeleidde hij grote namen uit de popmuziek zoals Donna Summer, Ike Turner, Macy Gray. Als percussionist werkte hij mee aan de musicals Evita, Elisabeth, Joseph, Oliver!, Fiddler on the roof, Assepoester, Wizard of Oz, Chaplin, Scrooge. Zijn groep “Percussive” groeide uit tot één van de toonaangevende slagwerkgezelschappen in de theaters. Dit alles resulteerde in concertreizen en tournees wereldwijd.

Sam componeerde alle muziek voor de musicals/massaspektakels “Zoo of life”, “Rubens”, “Marie Antoinette”, “Albert 1”, “Gheelamania” en “Mol-in-scène”. Zijn werken voor grote ensembles worden internationaal uitgevoerd. Een deel van Sam’s muziek is uitgegeven bij “Metropolis Music Publishers”.

Sam maakte een reeks slagwerkfilmpjes die veel bekendheid kregen via “Iedereen beroemd”. Hiermee won hij 2 awards op het Corporate Video Festival.

Website: www.samgevers.be

Opleidingsonderdelen: Vakdidactiek slagwerk