Simon Roberts | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Simon Roberts

Simon Roberts

Simon Roberts is een van de meest geprezen hedendaagse fotografische kunstenaars die momenteel in het VK werken. Zijn praktijk is voornamelijk gebaseerd op fotografie, maar omvat ook video-, tekst- en installatiewerk, die samen onze opvattingen over wat landschap is en hoe het wordt afgebeeld, gebruikt, gecommodificeerd en geïnterpreteerd, ondervraagt.

Roberts heeft veel geëxposeerd en zijn foto's bevinden zich in grote openbare en privécollecties, waaronder het George Eastman House, Deutsche Börse Art Collection en V&A Museum. Hij is erkend met talrijke onderscheidingen, waaronder een Honorary Fellowship aan de Royal Photographic Society, de Vic Odden Award en beurzen van de John Kobal Foundation. In 2010 werd hij door de Britse regering geselecteerd als de British Election Artist.

Hij is de auteur van verschillende veelgeprezen monografieën, waaronder ‘Motherland’ (2007), ‘We English’ (2009), ‘Pierdom’ (2013) en ‘Merrie Albion - Landscape Studies of a Small Island’ (2017), terwijl zijn werk op grote schaal is gepubliceerd, onder meer in onder andere de New Yorker, Granta, National Geographic, ArtForum, Wallpaper.

Website: www.simoncroberts.com