Stefan Van Puymbroeck | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Stefan Van Puymbroeck

Stefan Van Puymbroeck

Stefan Van Puymbroeck (°1970) studeerde piano bij Levente Kende en compositie bij Willem Kersters en Luc Van Hove aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij het diploma Meester in de Muziek en eerste prijzen Notenleer en Muziekgeschiedenis behaalde. Hij volgde meestercursussen piano bij Jean Brouwers te Brussel.

Zijn eerste orkestwerk November (1995) werd gecreëerd in deSingel te Antwerpen, een compositie voor fluit en piano werd uitgegeven en tal van arrangementen voor diverse opdrachtgevers verschenen van zijn hand. Zijn Pianosonate Nr. 1 (2002) werd bekroond door de Jef Van Hoof prijs 2004.

Stefan van Puymbroeck kwam tijdens het seizoen 2002-2003 in de belangstelling met zijn eerste pianoconcerto, dat succesvol werd gecreëerd door de Beethoven Academie onder leiding van Jan Caeyers en met zijn eigen pianodocent, Levente Kende, als solist.

In 1996 schreef hij een muziekwetenschappelijke studie over de opera De Vuurengel van de Russische componist Sergei Prokofiev. Door de jaren heen heeft Van Puymbroeck zich ontpopt tot een specialist van het leven en het oeuvre van Prokofiev.