Toshiyuki Shibata | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Toshiyuki Shibata

Toshiyuki Shibata

Toshiyuki Shibata speelt fluit, piccolo, altfluit, barokfluit en klassieke / romantische geklepte fluit. Zijn repertoire varieert van barok tot hedendaagse muziek.
 
Hij studeerde taalkunde aan de universiteit van Osaka en verhuisde later naar New York City om zich te concentreren op muziekeducatie. Hij trad op als concertfluitist in Carnegie Hall, Lincoln Center, Symphony Space en Bargemusic. Hij werkt vaak in opnamestudio's. Shibata was een tijd de belangrijkste fluitist in Manhattan Symphonie. Hij heeft de werken van bekroonde componisten, waaronder Huang Duo en Raphael Lucas, in première gebracht.

Hij studeerde aan de Koninklijke Conservatoria in Antwerpen, Gent en Brussel en is een van de weinige professionele fluitisten die op zowel Boehm-systemen als historische fluiten speelt. Hij werkte samen met Brussels Philharmonic, Chamber Orchestra of Belgium, Le Concert Lorrain, Vox Luminis, Jeune Orchestre de L'Abbaye aux Dames en Il Fondamento.
 
Hij is onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en onderzoeksassistent bij het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek. Hij diende als de internationale liaison van de National Flute Association of USA (2015-17). Shibata ontving een beurs van de Vlaamse overheid (2014-15), daarnaast kreeg hij in 2013 een beurs van de Universiteit van Sydney in Australië.

Website: www.toshiyukishibata.com