Vivi Touloumidi | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Vivi Touloumidi

Vivi Touloumidi

Vivi Touloumidi is contextueel kunstenaar, onderzoeker en een ambachtsvrouw opgeleid in hedendaagse ambachten en juwelen. Ze is docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en co-curator van het artistiek onderzoeksseminarie METHOD/ART. Vivi werd geboren en studeerde in Athene, Griekenland, voor ze haar opleiding voortzette in Duitsland en Canada. Ze behaalde een MFA in de kunsten aan de Konstfack Universiteit in Stockholm en is momenteel bezig met een doctoraat in de kunsten aan ARIA en Universiteit Antwerpen, onder de titel "Pharmakos".

Haar werk is gepubliceerd en internationaal tentoongesteld in verschillende galleries en musea, zoals de Pinakothek der Moderne (DE), COLLECT (UK), KunstRAI (NL), ITAMI Museum (JP), Hellenic Museum (AUS), CODA Museum (NL), GRASSIMESSE (DE), World Crafts Council (BE), SOFA (USA) en maakt deel uit van de openbare collecties van o.a. het Schmuckmuseum Pforzheim (DE), Cominelli Foundation (IT) en de Marzee Collectie (NL). Ze is auteur van Art Jewellery Forum en lid van de CCQO (Culture Commons Quest Office).

Ze is geïnteresseerd in het onderzoeken van versiering als een veelzijdig cultureel fenomeen en in de manifestaties van de menselijke conditie, rekening houdend met de sociale uitdagingen van vandaag. Haar praktijk onderzoekt het draagbare en het lichaamsgerelateerde object als een medium dat sociopolitieke boodschappen kan overbrengen, discours kan oproepen en een lichaam in de publieke ruimte kan positioneren.

(Foto door Wannes Cré)