Winnie Huang | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Winnie Huang

Winnie Huang

Winnie Huang is een Chinees-Australische violist en woont momenteel in Straatsburg, Frankrijk. Ze is mede-oprichter en solist-violist bij het muziekensemble Soundinitiative in Parijs. Huang zet haar onderzoek naar muzikale gebaren en bewustzijn van fysieke prestaties verder tijdens haar post-universitaire studies aan de Universiteit van Straatsburg. Hier voert ze onderzoek naar de ontwikkeling van performancekunst en gebaren in muziekuitvoering evenals naar de wisselende relatie tussen componist en performers bij collaboratieve composities. Huang is haar Master in Muziek aan het voltooien met haar thesis La performance des musiques d’aujourd’hui, Une analyse du statut de l’interprète par rapport au processus de collaboration avec un compositeur.

Winnie Huang werkt met jonge en gevestigde componisten, zoals Bernhard Lang, Alexander Schubert, Jessie Marino, Mauro Lanza, Georges Aperghis, Raphael Cendo, Joanna Bailie en Peter Ablinger. Ze trad op met en werkt continu samen met Europese ensembles zoals Ensemble Linea, The United Instruments van Lucilin - Luxembourg, MAM (Duitsland) en het Australische ensemble Argonaut. Ze treedt regelmatig op op internationale muziekfestivals.

Huang is een gedreven docent en geeft les aan het Raffles Institution, ze was een instrumentale coach en ensemble-tutor aan de Nanyang Academie voor Schone Kunsten, Singapore, en gaf les in de Contemporary Chamber Music-lessen aan The Buchmann-Mehta School of Music aan de Universiteit van Tel Aviv, Israël.

Website: https://www.winniehuang.net/
http://soundinitiative.net