Postgraduaten Muziek | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Postgraduaten Muziek

Postgraduaten Muziek

Verdiep je verder in jouw muziekpraktijk via één van onze unieke postgraduaten. Je volgt een programma met een duidelijke focus en voornamelijk één op één lessen, op afspraak. Zo concentreer je je op wát voor jou belangrijk is, en kies je ook wannéér het voor jou kan. Werk samen met specialisten ter zake en met het professionele veld. Je opleiding is actueel en verbonden met een internationaal relevant netwerk. 

Postgraduaat Suzuki

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is de enige academische instelling in Europa die een postgraduaat Suzuki aanbiedt. Deze methode werd ontwikkeld door de Japanse violist en pedagoog Shinichi Suzuki (1898–1998). Hij baseerde zich hiervoor op de manier waarop jonge kinderen hun moedertaal leren. De opleiding heeft als doel om de kennis en vaardigheden van de Suzuki-methode voor viool te kunnen onderwijzen (inclusief het behalen van Level 1 tot en met 5 certificaten van de Europese Suzuki Associatie). De opleiding staat open voor een internationaal publiek en wordt in het Engels gegeven. 
Lees meer en bekijk het opleidingsprogramma.

Postgraduaat Collaborative piano

In het postgraduaat Collaborative piano leer je de kneepjes van het samenspel. Je leert hoe je precies moet luisteren, hoe je dient te reageren op wat je hoort en hoe je die vaardigheden kan inzetten in een team, variërend van grote orkesten in opera tot het intieme duo van een zanger en pianist.
Lees meer of bekijk het opleidingsprogramma.

Postgraduaat Kinder- en jeugdkoordirectie

Directie is een veeleisende discipline die heel specifieke competenties vereist: een grondige repertoirekennis, inzicht in complexe partituren, een excellent gehoor, verfijnde communicatieve vaardigheden, een perfecte slagtechniek en een onontbeerlijke podiumprésence. In de postgraduaat Kinder- en jeugdkoordirectie specialiseer je jezelf verder d.m.v. vakken zoals ontwikkelingspsychologie van kind en jongere, stages, koordirectie en didactiek.
Bekijk het opleidingsprogramma.

Of specialiseer je verder in je instrument, zang, kamermuziek of compositie via één van deze postgraduaatsopleidingen:

 📷
©Lieven de Laet
Internationale Improvisatie Wedstrijd René Arons 2019
Juan Fran Cabrera (viool)