FRAMED / live animation drawing | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • FRAMED / live animation drawing

FRAMED / live animation drawing

Hoe kunnen we kunstenaars live dynamische, spontane visualisaties laten creëren die inspelen op zowel de omgeving als het publiek?

In de evolutie van de hedendaagse beeldcultuur neemt het bewegende beeld een steeds prominentere plaats in. Ook op sociale media is het bewegende beeld steeds meer aanwezig. Tegenwoordig bestaan voor het maken van korte vooral fotografische filmpjes talloze eenvoudige applicaties. Voor “getekende” bewegende beelden of “motion graphics” is die gespecialiseerde software nog eerder beperkt.

In het project ‘FRAMED’ wordt onderzocht hoe tekenaars intuïtief real-time animaties kunnen maken. Hiervoor wordt ondersteunende software ontwikkeld en de juiste set-up ontworpen. Tijdens verschillende experimenten en performances zullen tekenaars aan de slag gaan met de basisprincipes van animatie en worden de visuele expressiemogelijkheden van “tekenen in beweging” onderzocht. Via co-creatie en kruisbestuiving worden de kunstenaars uitgedaagd om tot een dynamisch geheel te komen dat live inspeelt op omgeving én publiek.

Foto door Agata Moryto