‘Hier is de zanger met z’n stem en z’n verhaal’: de werkkamer van Wannes Van de Velde als artistiek labo | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • ‘Hier is de zanger met z’n stem en z’n verhaal’: de werkkamer van Wannes Van de Velde als artistiek labo

‘Hier is de zanger met z’n stem en z’n verhaal’: de werkkamer van Wannes Van de Velde als artistiek labo

Hoe verliep het artistieke werkproces van Wannes Van De Velde? Hoe zag zijn schrijfproces eruit, tekstueel en muzikaal? Welke invloed had zijn omgeving op het creatieproces? Hoe vertaalde zich dit naar uitvoeringen op een podium en in opnames? Op welke manier ging hij om met twijfels? Hoe zag hij zijn rol als kritische stem in het maatschappelijk debat? Op welke manier werkte hij samen met arrangeurs en muzikanten? Wat kunnen jonge singer-songwriters, zangers en liedkunstenaars hieruit leren?

Om op deze vragen antwoorden te vinden, zullen onderzoeker Philippe Cortens én studenten kleinkunst van het tweede en derde jaar aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, resideren in de gereconstrueerde werkkamer van Wannes Van de Velde in het Museum Vleeshuis. Hier zullen ze in situ de 800 aanwezige documenten en objecten met elkaar kunnen verbinden. Tijdens het doorgronden van de materialen in de werkkamer worden ze begeleid door Cortens, conservator dr. Timothy De Paepe, docente Patricia Beijsens en leden van de begeleidingsgroep van Wannes Van de Velde en van de vzw Erfgoed Wannes van de Velde, die bevraagd zullen worden over hun artistieke samenwerking.

ONDERZOEKER(S)