It Doesn’t Work | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • It Doesn’t Work

It Doesn’t Work

‘It doesn’t Work’ is een reizende tentoonstelling waarbij Ines Cox onderzoekt hoe de tentoonstelling zelf een grafisch werk kan worden in plaats van een collectie ontwerpen te tonen die gemaakt zijn buiten de tentoonstellingscontext.

Verzamelingen van schijnbaar nutteloze ontwerpen, die vertalen en materialiseren wat we lezen in onze hedendaagse omgeving, worden samengebracht in een fysieke ruimte. Er ontstaat betekenis door redactionele beslissingen, volgorde en ritme. Objecten worden zo samen de elementen waarmee de expositie een verhaal schrijft en vertelt, gebruik makend van een woordenschat en grammatica. Door vermenigvuldiging reist de tentoonstelling verder en wordt het verhaal (simultaan) vertaald naar andere ruimtes.

Wanneer we nadenken over een omkering van het werk en het tonen ervan, dienen we grafisch werk te bekijken als een vermenigvuldiging van originele ideeën, een beweging van het individuele naar het collectieve. Van een zekere eenzaamheid naar een veelheid. Een tentoonstelling daarentegen wordt aanzien als een uniek en plaatsgebonden evenement. Hoe kan een tentoonstelling worden opgebouwd en verdeeld zoals bijvoorbeeld een boek? Hoe kan een tentoonstelling een selectie reproducties tonen en er tegelijk ook zelf een zijn?

ONDERZOEKER(S)