Otlet salons | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Otlet salons

Otlet salons

Otlet Salons is een platform voor kennisuitwisseling. Het is het Salon van de 21ste eeuw met professionele deelnemers uit de kunsten, academia, ondernemerschap, internationale instellingen en sociale initiatieven. Hun missie is om netwerken te overbruggen, mensen te verbinden en nieuwe en interessante kruisbestuivingen tussen deelnemers te genereren. Edities van de Otlet Salons richten zich op specifieke interdisciplinaire onderwerpen en onderzoeksvragen, en zijn georganiseerd als een combinatie van presentaties, discussies, werkgroepen en meetbare output.
Onderwerpen en werkgroepen worden gegenereerd door onderzoekers en studenten van partneruniversiteiten of hogescholen en hun onderzoeksgroepen, partnerorganisaties die internationale gasten (kunstenaars en onderzoekers) uitnodigen voor een editie van de Otlet salons.

Output wordt gegenereerd in de vorm van artikelen op basis van de discussies tijdens de Otlet Salons, video-interviews, sociale media etc. en zal verder worden verspreid door onze partnerorganisaties. Artikelen worden gepubliceerd in nieuwsbrieven / tijdschriften zoals FORUM +, het maandelijkse programma van BOZAR en websites van partners.

In 2016 worden ten minste vier edities gehouden in samenwerking met meerdere locaties en organisaties. De onderzoekers krijgen een pool van aanvullende en niet-academische kennis, die ze kunnen gebruiken in hun eigen onderzoeksoutput. Dit leidt tot maatschappelijk gedreven output voor professionals en deelnemers die ervaring kunnen opdoen met innovatieve onderzoeksmethoden.

Website: https://otletsalons.wordpress.com