VISI.ON.AIR (Visie-analyse en inhoudelijke oriëntatie van MAXLab, vertaald in een tv-kanaal) | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • VISI.ON.AIR (Visie-analyse en inhoudelijke oriëntatie van MAXLab, vertaald in een tv-kanaal)

VISI.ON.AIR (Visie-analyse en inhoudelijke oriëntatie van MAXLab, vertaald in een tv-kanaal)

In het onderzoeksproject VISI.ON.AIR brengen de onderzoekers van MAXLab op het kruispunt van hun verschillende onderzoekspraktijken een dialoog op gang over media, kunst en technologie. Het is een gelegenheid om samen te werken aan de verdieping en aanscherping van de visie en oriëntering van de onderzoeksgroep.
MAXlab werkt voor dit onderzoek samen met Constant, een Brusselse organisatie van kunstenaars, theoretici en techneuten. Zij treden op als doorlichters die de werking van de onderzoeksgroep zullen analyseren en extrapoleren.

De materialisatie van dit onderzoek en de vertaling van de dialoog in de artistieke praktijk is de ontwikkeling van een tv-kanaal. De betrokken onderzoekers vormen een redactie, bedenken en maken de programma’s en nodigen studenten en externe kunstenaars uit om een bijdrage te leveren. Dit moet resulteren in een experimenteel eclectisch overzicht van wat er binnen MAXlab leeft, gaande van puur estetisch tot maatschappijkritisch, met open vizier naar het bredere veld van onderwijs en onderzoek in de kunsten.

Beeld: Nam June Paik, 'Magnet TV', 1965. © The Estate of Nam June Paik. Courtesy of the Whitney Museum of American Art and Stedelijk Museum Amsterdam