Projecten - Kleinkunst | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Drama
  • Kleinkunst
  • Projecten

Projecten

Café Chantant

Naast het jaarlijks publieke zangexamen brengen de bachelorstudenten, gespreid over het jaar, een aantal ‘Café Chantant’ avonden waarop eigen repertoire of bestaand repertoire, waar tijdens de zanglessen aan gewerkt is, gebracht wordt. De Café Chantants zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid van een kleinschalig toonmoment naar een muzikale prestatie die een allengs groeiend en divers publiek weet aan te trekken.

Makersblok

Elk academiejaar begint met een ‘Makersblok’ waarbij studenten van het 1e, 2e en 3e jaar Kleinkunst een voorstelling maken van ongeveer 30 minuten rond een thema op een locatie in de stad. Deze voorstellingen worden op de laatste dag getoond aan docenten, medestudenten en eventueel publiek dat op dat moment op de betreffende locatie aanwezig of werkzaam is. Deze voorstellingen worden geconcipieerd zonder begeleiding van docenten. Er wordt jaaroverschrijdend gewerkt om de nieuwe studenten ineens te introduceren bij de 2e en 3ejaars in een creatief proces.

Thema’s die reeds aan bod kwamen zijn o.a. Natuurbehoud i.s.m. de Zoo, Gezondheidszorg in de derde wereld i.s.m. Instituut voor Tropische Geneeskunde, Armoede in de welvaartstaat i.s.m. het OCMW, Assisenzaken i.s.m. Justitiepaleis Antwerpen, Theater vanuit beeldende Kunst i.s.m. Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Red Starline vs asielzoekers i.s.m. Het Rode Kruis, Belevingswereld van Blinden i.s.m. De Markgrave.

Toonmomenten

Drie keer per jaar brengen de studenten, waar ze de voorbije weken aan gewerkt hebben, in een toonmoment. Kijk in de kalender voor meer informatie.