Het Kijkbeeld | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Publicatie
  • Het-kijkbeeld

Het Kijkbeeld

Track Report 12/03

Hans Theys doctoreerde met een publicatie over het schrijven, grafisch vormgeven, filmen en foto's maken als vorm van participerende observatie. Hij voegt een synthetisch overzicht toe aan zijn praktijk als auteur, grafisch vormgever, filmer en fotograaf zoals die de laatste 25 jaar gestalte heeft gekregen in honderden pogingen (bepaalde aspecten van) het oeuvre van hedendaagse kunstenaars zichtbaar en inzichtelijk te maken voor buitenstaanders en soms ook voor de kunstenaars zelf.

Soms leidde dit tot een grotere belangstelling voor (een bepaald deel van) een oeuvre vanwege auteurs, curatoren of galeriehouders, soms leidde dit tot een nieuwe ontwikkeling in het oeuvre. Bovenal, echter, leidde dit voor de auteur tot nieuwe inzichten in de bestudeerde onderwerpen. In dat opzicht vormt Theys' oeuvre een samenhangend geheel dat van een grote originaliteit getuigt.

Het Kijkbeeld is verkrijgbaar in vier verschillende achtercovers: telkens gemaakt door Tamara Van San, Rein Dufait, Kasper Bosmans, Panamarenko.

SC / 480 pages / 24,5 x 17 cm

Auteur: Hans Theys 
    
Design: Hans Theys met Tamara Van San & Damien De Lepeleire
       
Print: Cultura, Wetteren

Jaar: 2012

Taal: Nederlands

 

HK

 

HK

 

HK

 

HK

 

HK

 

(c) Aramer

Onderzoeker(s)