World Without Us - expo Geert Goiris | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • World Without Us - expo Geert Goiris

World Without Us - expo Geert Goiris

De fotografische praktijk van Geert Goiris kan samengevat worden als een zoektocht naar suggestieve beeldtaal. Zijn tentoonstelling World Without Us brengt werken van de voorbije 5 jaar samen: foto’s, videobeelden en een analoge diaprojectie die elk op hun manier speculeren over het verdwijnen van de gekende werkelijkheid. 
 
Geert Goiris: "Ik ben geïnteresseerd in confabulatie: een realiteit die dicht bij de onze staat, maar er toch niet helemaal mee samenvalt. Mijn doel is om beelden te maken die ons tijdperk van onzekerheid vatten, die directe leesbaarheid in vraag stellen door de foto te splijten tussen beeld en betekenis.
Iets ontgaat ons, er ontbreekt iets. Het gaat niet om wat ik beschrijf, maar om wat afwezig is."
 
Kunstfilosoof Francis Smets: "De beste manier om het werk van Geert Goiris te beschrijven is als 'ontmoetende fotografie'. Het is onmogelijk om dit eenmalige moment te zoeken. Hooguit gebeurt het allemaal. We botsen er onverwachts tegenaan, als een geschenk. Het is als een hapax legomenon. Dit taalconcept verwijst naar een woord dat maar één keer voorkomt in doorlopende tekst. De wereld, die we gewend zijn te ervaren, vormt een soort van doorlopende tekst in ruimte en tijd. Daar gebeurt deze eenmalige ervaring, plotseling en onvoorspelbaar. Voor een kort moment spreekt de wereld tot ons.In deze zin is elk beeld van Geert Goiris een hapax legomenon. De keuze van onderwerpen is absoluut niet arbitrair - integendeel. De onderbreking van de wereld is een uitzonderlijke gebeurtenis." 


PRAKTISCH

16.11 - 15.12.2018
Opening op 15.11 om 20u
Locatie: De Lange Zaal, Venusstraat 36, 2000 Antwerpen
Open: do-vrij-zat van 12u-18u
Gratis toegang