Opera Albert Herring | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Opera 'Albert Herring'

Opera 'Albert Herring'

Een komische Engelstalige opera in drie bedrijven van Benjamin Britten libretto van Eric Crozier, vrij bewerkt naar een novelle van Guy De Maupassant 

In de vrome en conservatieve gemeenschap van het stadje Loxford wordt jaarlijks een Meikoningin gekroond. Tot groot ongenoegen van de aristocratische Lady Billows kan er geen geschikte kandidate gevonden worden en wordt er beslist om de ietwat slungelige Albert Herring tot Meikoning te benoemen. Tijdens de kroning vermengt slagershulp Sid de limonade van Albert met een flinke scheut rum. Albert, die onder de knoet van zijn moeder weinig of geen kleine geneugtes kent, bekijkt de wereld opeens met heel andere ogen. De volgende dag is er grote paniek wanneer de Meikoning vermist blijkt. Gelukkig keert de verloren zoon terug, maar wel pas nadat hij zijn geldprijs bijna volledig heeft gespendeerd op café en in vrouwelijk gezelschap tot scha en schande van de moraalridders van Loxford.

Dit pareltje van Benjamin Britten wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van dit academiejaar. De opera wordt gebracht in een volledige 'staged' setting. De, voor u vertrouwde, Witte zaal werd volledig omgebouwd om plaats te maken voor een orkestbak voor ensemble en scène. Twee casts hebben een lange en intensieve repetitieperiode achter de rug. Decor en licht zijn klaar, de kostuums worden gepast en wij staan te popelen om al dit moois aan u te tonen. Heel graag tot dan! 

PROGRAMMA

Een komische opera in drie bedrijven van Benjamin Britten (1913-1976)
Libretto van Eric Crozier
vrij bewerkt naar een novelle van Guy De Maupassant

De opera duurt ongeveer 3 uur, maar wij voorzien tussen de drie bedrijven door telkens een pauze. 

UITVOERDERS

Deze opera van Benjamin Britten wordt gebracht door de studenten zang. De regie is in handen van Benoît De Leersnijder. Michiel Delanghe neemt de muzikale leiding voor zijn rekening en Sabrina Avantario de muzikale instudering.

Muzikale leiding - Michiel Delanghe
Concept en regie - Benoît De Leersnyder
Regie-assistent - Roos Rol, studente zang bachelor 3
Muzikale instudering - Sabrina Avantario
Licht en scenografie - Hugo Moens
Kostuumontwerp - Emma Hoffmann, studente bachelor 3 theaterkostuum, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
Kostuum supervisor - Mink Laksanaporn Chonsamoe, masterstudente theaterkostuum, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
Kap en grime - Annick Wouters
Boventiteling en projectie - Johan Wijnants


Facebook link

Met de steun van de Vrienden Conservatorium Antwerpen

Locatie