Alumnieuws | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumnieuws

De Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten blaast binnenkort 360 kaarsjes uit. Je kan je dus al inbeelden hoeveel studenten de afgelopen jaren - en eeuwen! – hier zijn afgestuurd en de ateliers en klaslokalen hebben ingeruild voor een carrière in de kunstensector of het culturele veld.

We zetten onze alumni graag in de bloemetjes, maar ook vooral in de kijker!

  • PhMuseum is een online platform over fotografie waar info over open calls, festivals, expo's etc.  gebundeld wordt en vrij toegankelijk wordt gedeeld met de fotocommunity. Daarnaast doen ze ook actief aan scouting en brengen ze jonge beloftevolle fotografen onder de aandacht. Momenteel in de kijker: het werk van Fotografie alumnus Matej Jurčević!

  • Proficiat aan Florentina Leitner die #belgiansinparis heeft gehost op Paris Fashion Week! Zaterdag 4 maart zetten Flanders DC en Florentina Leitner Belgische creativiteit in de kijker en brachten ze heel wat talent en leidinggevenden van de Belgische en verder uitgestrekte modeindustrie samen op de AW 23/24 presentatie van Florentina's gelijknamige label. Meer informatie HIER en op Instagram!

  • Wallpaper* is de wereldwijde autoriteit op het gebied van design, toonaangevend op het gebied van architectuur, design, kunst, entertainment, schoonheid en verzorging, transport, technologie, mode en horloges en sieraden. Het werd in 1996 opgericht als gedrukt tijdschrift en is uitgegroeid tot een multi-channel mediamerk. Fotograaf Assaf Hinden wordt op de website tentoongesteld als onderdeel van de Next Generation 2022 showcase, dat een licht werpt op 22 uitstekende afgestudeerden van over de hele wereld. Gefeliciteerd! Meer info HIER!

  • Beter laat dan nooit! Alumnus fotografie Albert Elias Grøndahl kreeg in 2019 een Hasselblad beurs voor zijn project The City Behind the Forest. De beurs is een erg prestigieuze prijs voor fotografen, artiesten en curatoren en wordt enkel uitgereikt aan nog niet gepubliceerde projecten. Meer informatie over zijn geprezen werk vind je HIER. Proficiat!

 

  • Zes van onze alumni werden door Flanders DC opgenomen in hun "20 to watch" lijst! Hier worden twintig opkomende talenten gepresenteerd die één of enkele jaren geleden hun eerste stappen hebben gezet in de design- of modewereld en waarvan ze geloven dat ze het in de toekomst nog veel verder zullen schoppen. Hoe stippelen zij hun creatief én zakelijk pad verder uit? Proficiat aan Josefine Mass & Dabin Lee, Marc Pengel, Meryll Rogge, Marie Martens en Yanis Berrewaerts! Lees er alles over op deze pagina!
  • Dat de Antwerpse modesector internationaal veel weerklank heeft, bewijst modeontwerper Jan-Jan Van Esssche eens te meer. Op 10 januari 2023 stelde hij voor het eerst zijn collectie voor als gastontwerper (het zogenaamde Designer Project) bij Pitti Uomo, één van de belangrijkste en bekendste herenmodebeurzen ter wereld, die twee keer per jaar plaatsvindt in Florence, Italië. Check Jan-Jan's website voor meer nieuws over zijn werk!
  • Onze alumna Schilderkunst stelt met trots KHÕRA voor, eerste publicatie van haar tekeningen in een mooie, verzorgde uitgave in beperkte oplage. De verzameling tekeningen zijn ontstaan uit haar deelname aan de “A paper / a day” online tekenchallenge van Kunstwerkt, vorig jaar in oktober, een opdracht die haar uitdaagde om elke dag één tekening te maken en te delen op sociale media. Meer informatie kan je HIER vinden. Proficiat!

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van onze onderzoekers, docenten en alumni? Bezoek dan de pagina Extra Muros op onze de website.

Wil je ons op de hoogte brengen van een nieuwe tentoonstelling, publicatie of prijs die je hebt gewonnen? Aarzel dan niet om een bericht te sturen naar alumni.academy@ap.be.