Alumnieuws | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumnieuws

De Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten blaast binnenkort 360 kaarsjes uit. Je kan je dus al inbeelden hoeveel studenten de afgelopen jaren - en eeuwen! – hier zijn afgestuurd en de ateliers en klaslokalen hebben ingeruild voor een carrière in de kunstensector of het culturele veld.

We zetten onze alumni graag in de bloemetjes, maar ook vooral in de kijker!

  • Onze mode-alumna Shayli Harrison scheert hoge toppen met haar digi-physical fashion brand MUTANI, in Antwerpen gevestigd. Het gloednieuwe merk verweeft het virtuele met de realiteit in een live motion-captured hologram performance voor de tweede editie van FUTURE FRONT ROW op Digital Fashion Week NYC 2024. Meer info HIER!

  • Drie van onze alumni staan vermeld in Flanders DCs "20 to watch (2024)". In deze lijst maak je kennis met twintig ontwerpers die een of enkele jaren geleden hun eerste stappen hebben gezet in de design- of modewereld en waarvan wij geloven dat ze het in de toekomst nog veel verder zullen schoppen. Hou je ogen en oren dus zeker open voor meer nieuws van en over Florentina Leitner, Yanze JIn (Yentsé) en Erin Helsen (The Promise)! Meer info HIER.

  • Alina Cristea publiceerde in juni 2023 een kunstenaarsboek, verkrijgbaar bij de Copyright Bookshop en in de bibliotheek van de Koninklijke Academie! In Micronarratives and the City. An Annotated Map of Bucharest, onderzoeken drie artiesten (micro)situaties in de stad en brengen ruimtelijke ervaringen en omzwervingen door de stad Boekarest in kaart door middel van fotografie, tekst, tekeningen, film en verschillende gemengde media. Alina Cristea past haar eigen artistieke onderzoek en praktijk toe vanuit 'Bucharest. The City with One Inhabitant. The City-Me', Mira Sanders introduceert de daad van het tekenen om manieren te verkennen om ruimtelijke ervaringen op te doen, en Ileana Marin onderzoekt de creatieve kracht van ronddwalen in de stad aan de hand van een selectie Roemeense literaire werken. In plaats van te streven naar een exacte weergave van Boekarest, maakt het boek kanttekeningen bij de stedelijke kwaliteiten ervan en in hoeverre de acties van de auteurs de kenmerken van de stad onthullen (of niet). Verkrijgbaar via deze link!

  • Proficiat aan alumna Beeldhouwkunst Pauline Debrichy, die een residentieplek te pakken heeft van de Académie des beaux-arts, in samenwerking met Cité internationale des arts. Meer info kan je HIER vinden!
  • Soms blijven onze alumni dicht bij huis en zijn ze zelfs een helpende hand in onze communicatie. Bedankt Stephanie Specht en Yanis Berrewaert, voor jullie prachtig werk!
  • Mode alumnus Cedric Jacquemyn en mede-oprichter Quinten Schaap lanceerden onlangs Bakermat, een "symbiose tussen een textielwinkel, virtuele stoffenbibliotheek en materiaalagentschap; een plek waar jouw artistieke visie voldoet aan de nieuwste innovaties uit de branche." Lees er hieronder meer over!
  • Mode alumnus Igor Dieryck is trots om zijn nieuwe samenwerking met Komono voor te stellen, voor het 38e Festival van Hyères! Ze werkten samen aan een vernieuwde versie van zijn montuur in een meer draagbare vorm. Proficiat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Dieryck (@igordieryck)

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van onze onderzoekers, docenten en alumni? Bezoek dan de pagina Extra Muros op onze de website.

Wil je ons op de hoogte brengen van een nieuwe tentoonstelling, publicatie of prijs die je hebt gewonnen? Aarzel dan niet om een bericht te sturen naar alumni.academy@ap.be.