Café Dessiner | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Café Dessiner

Café Dessiner

CAFÉ DESSINER

Elk jaar opnieuw in maart, in de laatste week voor de Paasvakantie, palmen de studenten van de Educatieve Master Beeldende Kunsten de Lange Zaal van de Academie in met een heus pop-up café.

Café Dessiner is niet alleen een gezellige artistieke ontmoetingsplaats waar je voor een prikje iets kan drinken en de lekkerste smosjes eten, het is ook hét evenement van de Educatieve Master Beeldende Kunsten waarbij onze studenten aan de omgeving van de academie en aan het professionele werkveld kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. De studenten zorgen namelijk zelf voor de praktische organisatie, planning en inhoud van het evenement.

Café Dessiner biedt een professionaliseringsplatform aan voor studenten, docenten, alumni en collega’s uit het werkveld met activiteiten als workshops, tafelgesprekken, lezingen en de markt van vandaag met collecties en kunstwerken van studenten en alumni.

Dit jaar zal Café Dessiner doorgaan van 27 tot 30 maart 2023.

Naar analogie met 360° Academie gaan de studenten in dialoog en interactie met het kunsteducatieve werkveld over onze rol als opleiding. Bovendien vertrekken ze bij de organisatie van Café Dessiner van het brede schoolprincipe waarbij ze zo veel mogelijk de buurt en andere externe partners trachten te betrekken.

Café Dessiner valt samen met de projectweek van de opleiding beeldende kunsten van de academie. Het centrale thema van hun projectweek is ‘Ambachtelijke technieken in de hedendaagse kunst’. We spelen hier als opleiding op in en Café Dessiner zal fungeren als ontmoetingsplek voor de deelnemers van de projectweek.

Iedereen welkom!