CALL FOR AN ALTERNATIVE – TRIBUTE TO JOSEPH BEUYS | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • CALL FOR AN ALTERNATIVE – TRIBUTE TO JOSEPH BEUYS

CALL FOR AN ALTERNATIVE – TRIBUTE TO JOSEPH BEUYS

Tijdens het Antwerp Art Weekend (13-16 mei 2021) organiseert de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen een korte maar krachtige hommage aan de Duitse kunstenaar Joseph Beuys, die op 12 mei 2021 honderd jaar zou geworden zijn.
Centraal staat de rol van Beuys als kunstenaar-pedagoog en ecologisch activist, posities die hem vandaag uiterst relevant maken.

De hommage is een initiatief van de onderzoeksgroep ArchiVolt en omvat een gespreksavond. Daarnaast presenteren we unieke Beuys-documenten uit het privé-archief van Louwrien Wijers, die met de kunstenaar samengewerkt heeft, en een uitgebreid overzicht van historische Beuys-publicaties uit de Collection for Research on Artists’ Publications.

PROGRAMMA

  • Do-Zo 13-16 mei – TENTOONSTELLING ‘Beuys in Print '68-'86’ (registratie aan de inkom)
  • Za 15 mei – GESPREKSAVOND met o.a. Louwrien Wijers, Egon Hanfstingl, Anny De Decker, Nico Dockx, Els Dietvorst, Bart Van Dijck en Johan Pas.
    > max. 40 deelnemers fysiek aanwezig, registratie aan de inkom
    > live streaming via https://youtube.com/royalacademyantwerp/live


‘Oproep tot een Alternatief’ vindt plaats in nauwe samenwerking met Het Bos en met de Coppejans Gallery die gelijktijdig een tentoonstelling met kunstwerken en fotodocumenten van Beuys presenteert en een programma met performances, podcasts en film screenings voorziet.

(Beeld: Joseph Beuys, Demokratie ist lüstig, postkaart, 1973 - detail)