Antwerp Art Weekend 2021 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Antwerp Art Weekend 2021

Antwerp Art Weekend 2021

ANTWERP ART WEEKEND 2021
in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
13 – 16 mei 2021

 

-- CALL FOR AN ALTERNATIVE – TRIBUTE TO JOSEPH BEUYS 
Een korte maar krachtige hommage aan Joseph Beuys, die op 12 mei 2021 honderd jaar zou geworden zijn – met een focus op zijn rol als kunstenaar-pedagoog en ecologisch activist – met een documentaire tentoonstelling, lezing en gespreksavond.
In samenwerking met Het Bos en Coppejans Gallery.

-- PHOTO/SPACE – PIETER HUYBRECHTS 
Deze solopresentatie is de eerste stap in Pieter Huybrechts onderzoeksproject aan de Academie, waarin hij de conventionele expositielogica van fotografische beelden uitdaagt door nieuwe mogelijkheden te ontsluiten.

-- OVERLAP – THE EXPO 
Na het boek 'OVERLAP: the No Man's Land between Art & Science' brengt de Jonge Academie in een tentoonstelling 15 kunstenaars in dialoog met 15 wetenschappelijke objecten

-- NAUGHTY KIDS – PUNK IN ANTWERP 
Drie jaar na ‘Naughty Kids' presenteren de Academie en Track Report een boek dat deze opmerkelijke tentoonstelling documenteert. Met screening van de documentaire film ‘Anarchy & Attitude. Punk in Antwerp 1980-1990’.

-- OCCUPIED CITY 
100 Jaar na de eerste publicatie van 'Bezette Stad' door Paul Van Ostaijen, herbekijken de BA3 fotografiestudenten van de Academie dit iconische werk en "bezetten" ze de ramen van de Sint-Jorispoort.
In de context van ‘Van Ostaijen Leeft’ en in samenwerking met Het Letterenhuis.

-- ACADEMY OPEN AIR. HISTORIE, HEESTERS EN MEESTERS 
In de lente van 2021 wordt de Academietuin gereactiveerd als tentoonstellingsruimte. Studenten presenteren er werk dat een dialoog durft aan te gaan met deze bijzondere omgeving.

-- HET IDEALE ATELIER
Studenten van de Academie bundelen harten, handen en geesten om collectieve projecten mogelijk te maken via studenteninitiatie.

 


Registreer je hieronder, en ontvang per mail een bevestiging die tevens geldt als toegangsbewijs tot de tentoonstellingen (van 13 tot 16 mei).

webform(ulier) AAW X Academie